Taller Natura Educa: Jornades Mediambientals del Pla Educatiu d’Entorn

Taller Natura Educa: Jornades Mediambientals del Pla Educatiu d’Entorn

Aquest ha estat el quart any que a l’Aldea s’ha organitzat el taller Natura Educa dirigit als alumnes de primer de primària de les dues escoles de Sant Feliu de Codines. El taller s’organitza en el marc de les Jornades Mediambientals organitzades des del Pla Educatiu d’Entorn de la localitat. Des de l’Aldea contribuïm amb molt de gust a aquestes jornades amb una activitat que, any rere any, esdevé més enriquidora.

Al voltant d’uns 70 nens i nenes acompanyats dels seus mestres varen poder reciclar un tetra brick, convertint-lo en un bonic test on hi varen plantar un clavell, van plantar tarongina al nostre jardí i en varen descobrir algunes de les seves qualitats. Varen aprendre a identificar i classificar les roques i minerals del nostre entorn, a comptar el pas del temps a traves dels anells dels arbres, varen fer un saquet d’olor amb espígol i romaní, varen escoltar embadalits la llegenda del gorg de les donzelles y varen jugar tot aprenent a no malgastar l’aigua.

Però sobretot vam tenir l’oportunitat de gaudir i compartir un dia junts en el marc incomparable que ens ofereix la nostra bonica aldea.

Taller natura educa amb l’escola d’educació especial “Rel”

Si col·laborar amb les escoles ens proporciona moments tant agradables com els abans explicats, fer-ho amb l’escola Rel de Barcelona incrementa aquesta satisfacció. Aquesta escola atén nens i nenes amb necessitats educatives especials i és l’escola del Dani, un dels nois de l’Aldea.

Al marge de les activitats que els vàrem preparar, utilitzant una metodologia adaptada a les seves necessitats, el més significatiu va ser que el propi Dani va fer d’acompanyant i guia als seus 19 companys d’escola i d’aula, convertint-se així amb el protagonista del dia.

Els nois, acompanyats també dels seus mestres, van fer activitats relacionades amb l’entorn natural de l’Aldea, però també varen poder veure la casa on viu el Dani i conèixer més d’aprop el seu entorn quotidià i, de retruc, la realitat de l’Aldea de Sant Feliu.

jornades

Fem servir cookies per millorar la navegació web
Acepto
x