Aldees Infantils SOS prepara un Programa d’Emergència Colòmbia

Aldees Infantils SOS prepara un Programa d’Emergència Colòmbia

Més de 140 nens i nenes han perdut la vida a Colòmbia en els últims dies a causa de les inundacions i les esllavissades que han provocat les fortes pluges. La ciutat de Mocoa, al sud-est del país, ha sigut una de les poblacions més afectades d’aquesta catàstrofe meteorològica. Des de la delegació que Aldees Infantils SOS té al país sud-americà des de l’any 1969, el desastre ha deixat a molts nens i nenes sense llar ni família. Segons les últimes dades, el nombre total de morts ja arriba als 290 i el de ferits superen els 200. Els equips de rescat continuen buscant a unes 400 persones que segueixen desaparegudes.

Des d’Aldees Infantils SOS de Colòmbia es prepara un Programa d’Emergència per poder atendre a les famílies que han quedat sense llar i als nens que es troben sols com a conseqüència de la tragèdia. A dia d’avui, unes 1.200 persones, dels quals més de 450 són nens i nenes, es troben refugiades en els albergs temporals que s’han col·locat a la regió. Aldees Infantils SOS Colòmbia informa que l’accés a l’aigua potable és molt limitat a causa de la destrucció dels aqüeductes i que el 80% de les carreteres que donen accés a la zona han quedat intransitables, cosa que complica l’arribada de treballadors humanitaris.

A part, Aldees Infantils SOS Colòmbia avisa que l’hospital de la zona està col·lapsat i que estan apareixent els primers casos d’hepatitis, també que els nens i nenes, a causa dels problemes greus de salubritat, corren un alt risc de malnutrició, malalties respiratòries i infeccions com el Zika i el Dengue i que per això s’ha d’actuar amb rapidesa.

A la ciutat d’Ipiales, a un centenar de kilòmetres de la zona més afectada, Aldees Infantils SOS hi té una Aldea Infantil, una Residència Juvenil i un Programa d’Enfortiment Familiar, cap d’aquestes instal·lacions s’ha vist afectada per les fortes tempestes.

Fem servir cookies per millorar la navegació web
Acepto
x