Aldees Infantils SOS a Catalunya

Aldees Infantils SOS Catalunya va ser fundada el 14 d’abril de l’any 1967, i va ser la primera a l’Estat espanyol. Es va començar a gestar a partir del contacte amb el model de treball amb infants que havia iniciat el doctor Hermann Gmeiner des de feia ja dues dècades a Àustria, a partir del supòsit que els nens i nenes necessiten viure i créixer en un entorn familiar estable.

Amb aquests fonaments es va inaugurar a finals de la dècada dels 60 una experiència pilot a la muntanya del Tibidabo amb tres llars SOS, que es va allargar fins el 1995. L’any 1971 es van aconseguir uns terrenys al municipi de San Feliu de Codines, on s’hi inaugurà oficialment la primera Aldea Infantil SOS d’Espanya. Era una Aldea gran, de fins a 12 llars, que els primers anys fins i tot va arribar a acollir grups de germans de 10 nens. L’any 2.000, arran del greu deteriorament de les cases i de la necessitat d’adaptar-les als nous temps i normatives vigents, s’inicia una remodelació de tot l’espai de l’Aldea que ha necessitat més de 10 anys per concloure, sense deixar d’atendre en aquests anys el mateix número de nens i nenes.

Al voltant de l’Aldea Infantil s’han anat desplegant amb els anys diferents programes per tal d’atendre les noves necessi-tats i reptes que plantegen els nens en el nostre propòsit d’acompanyar-los fins la majoria d’edat. Aquests programes que avui dia són ja una realitat consolidada: una residència per a adolescents, pisos per a majors d’edat i un punt de trobada d’orientació personal i laboral pels joves.

Amb forma jurídica de Fundació privada sense ànim de lucre, Aldees Infantils SOS Catalunya té el seu àmbit d’actuació al territori català però mitjançant la relació amb Aldeas Infantiles SOS España estem associats a tota una xarxa d’Aldees i d’altres programes complementaris en 8 comunitats autònomes i 16 països d’Àfrica i Sud-Amèrica.

Fem servir cookies per millorar la navegació web
Acepto
x